Шефилд Юнайтед победи у дома Уест Хям с минималното 1:0 в първата среща от 22-ия кръг на английската Висша лига и излезе пред Манчестър Юнайтед на петото място във временното класиране.

През първата част нито един от двата тима не успя да реализира някоя от създадените си положения. Пропуски направиха Джон Игън от домакините и Филипе Андерсон от гостите.

Малко след почивката пък Оливър Макбърни (53) се възползва от грешна на вратаря Дейвид Мартин и вкара победния гол за „остриетата“, които удържаха минималния си аванс до последния съдийски сигнал. Мануел Лансини пропусна най-изгодните положения за гостите до края, след като вратарят Хендерсън отрази ударите на аржентинеца.

След успеха си Шефилд Юнайтед е пети с 32 точки и на 4 след четвъртия Челси, както и на една пред Манчестър Юнайтед, който също като „сините“ от Лондон не е изиграл мача си от този кръг. След две поредни победи „чуковете“ допуснаха първа загуба под ръководството на завърналия се мениджър Дейвид Мойс и засега са 16-и с 22 точки и на 2 пред зоната на изпадащите.