ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Английската Висша лига може да обвини Евертън за нарушение на финансовия феърплей и да се стигне до шокиращо отнемане на точки от актива на "карамелите", съобщават британските медии.

Ръководството на лигата вече е възложило на независима комисия да започне разследване срещу популярния тим от Ливърпул. Става дума за сезон 2021/2022, в който клубът привлече цели 11 нови играчи. Според The Telegraph в продължение на 10 месеца от Висшата лига са разглеждали финансите на клуба и са сметнали, че има достатъчно предпоставки за сериозно разследване от независима комисия.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

Обвиненията към Евертън са за нарушаване на правила за рентабилност и устойчивост, по-известни като финансов феърплей. За същото е разследван и шампионът Манчестър Сити.

През ноември 2021 година от актива на Дарби Каунти бяха отнети девет точки заради нарушаване на правила по същата точка.

Ако „карамелите“ бъдат признати за виновни, ги грози сериозна санкция, която включва и отнемането на точки, а това може да им коства мястото в елита. От клуба все още не са коментирали официално случая.

В момента Евертън е на 15-о място във Висшата лига, като е само на две точки от зоната на изпадащите.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК