ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Ето как прогнозираха мача представителите на Ефбет лига в играта на БЛИЦ Звездна лига

След три поредни победи във всички турнири Челси се издъни у дома и завърши зрелищно 2:2 с Евертън в мач от 28-ия кръг на английската Висша лига.

Още в 5-ата минута домакините пропуснаха да поведат, след като Матео Ковачич отправи бомбен шут от границата на наказателното поле и топката прелетя близо до левия страничен стълб. В следващите минути "сините" доминираха, но но не успяваха да създадат чисти голови положения.

В 34-ата минута Жоао Феликс получи добро подаване в наказателното поле и опита удар с десния крак, а Джордан Пикфорд направи рутинно спасяване. До края на първото полувреме Челси продължаваше да владее повече топката, но не успя да материализира превъзходството си.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

Малко след почивката Кай Хавертц бе намерен в наказателното поле и отправи удар с глава от чиста позиция, но Джордан Пикфорд изби топката встрани. В 53-ата минута най-активният за домакините Жоао Феликс овладя отбита топка на границата на наказателното поле и с прецизен удар вкара за 1:0, след като топката се отби и в лявата греда на Пикфорд.

В 69-а минута Евертън изпълни корнер, Джеймс Тарковски се извиси и отклони топката, а Абдулай Дукуре я довкара в мрежата за 1:1. Само пет минути след това Рийс Джеймс бе фаулиран в наказателното поле и "сините" получиха дузпа, реализирана от Кай Хавертц за 2:1.

"Карамелите" не се предадоха и в 89-ата минута Елис Симс овладя, а Калиду Кулибали допусна груба индивидуална грешка, което позволи на нападателя да навлезе в наказателното поле и с точен удар да преодолее Кепа Арисабалага за крайното 2:2.

След поредното шокиращо равенство пред собствена публика Челси остава десети с 38 точки. Евертън е вече 15-и с 26 пункта и на 2 точки пред зоната на изпадащите.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК