Тотнъм победи Лестър с 5:4 в голово шоу на „Уембли“ в мач от последния кръг на Висшата лига. Двубоят се игра пред погледа на българската звезда и бивш нападател на „шпорите“ Димитър Бербатов. Той бе в компанията на Роби Кийн. Джейми Варди даде преднина на Лестър в 4-ата минута, Хари Кейн изравни в 7-ата. Риад Марез и Ихиеначо направиха резултата 3:1 за Лестър, но Тотнъм стигна до обрат за 4:3. Автори на головете станаха Ерик Ламела, Кристиян Фукс си отбеляза автогол и отново Ламела. Джейми Варди изравни за 4:4, а крайното 5:4 за „шпорите“ оформи Хари Кейн.

Арсенал надви като гост Хъдърсфийлд с 1:0 в последния мач на Арсен Венгер. Единственото попадение реализира Обамеянг в 38-ата минута.

Ливърпул спечели с лекота с 4:0 домакинството си на Брайтън. Точни за мърсисайдци в последния мач преди големия финал с Реал Мадрид в Шампионската лига (26 май) бяха Салах, Ловрен, Соланке и Андрю Робъртсън.

Шампионът Манчестър Сити стигна 100 точки, след като спечели с гол в добавеното време гостуването си на Саутхямптън с 1:0. Габриел Жезус бе точен. Въпреки поражението Саутхямптън остана във Висшата лига, но за сметка на това изпадна Суонзи. Тимът загуби у дома от Сток Сити с 1:2.

Първите четири тима в класирането – Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Тотнъм и Ливърпул ще участват директно в групите на Шампионската лига. Петият и шестият – съответно Челси и Арсенал, ще играят директно в групите на Лига Европа, а седмият Бърнли ще играе квалификации за Лига Европа.

От Висшата лига изпаднаха Суонзи, Сток Сити и Уест Бромич. Във Висшата лига влязоха директно Уулвърхямптън и Кардиф, а последният влизащ ще бъде определен след плейофи.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА

КРАЙНО КЛАСИРАНЕ