Манчестър Сити продължава победната си серия, измъквайки трите точки и от Бърнли. В мач от 22-ия кръг на Висшата лига футболистите на Пеп Гуардиола спечелиха гостуването с 2:0. Победата е 13-та поредна за "гражданите" във всички турнири.

Успехът тази вечер дойде след голове на Габриел Жезус в третата минута и на Рахим Стърлинг в 38-ата. 

Манчестър Сити събра 47 точки и отново е на върха в класирането, повеждайки с три точки на Манчестър Юнайтед, който снощи разби с впечатляващото 9:0 Саутхемптън. "Гражданите" също така имат мач по-малко от "червените дяволи". В неделя (7 февруари) Сити гостува от 18:30 часа на Ливърпул, който е с 40 точки преди срещата си тази вечер с Брайтън. Бърнли пък заема 16-ата позиция в момента с 22 точки.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

В срещата от 22-ия кръг възпитаниците на Гуардиола поведоха в резултата още в третата минута. Бернардо Силва бе изведен в наказателното поле, последва силен удар, който Ник Поуп спаси, но не по най-добрия начин и Габриел Жезус го наказа с глава - 0:1. 

Няколко минути по-късно вратарят на Бърнли трябваше да се намесва след опасен удар на Рияд Марез. 

В 38-ата минута Сити нанесе втори удар. Марез изведе Илкай Гюндоган, който с остро подаване успоредно на голлинията предостави топката на Рахим Стърлинг. Английският национал вкара в празната врата, удвоявайки преднината на гостите. 

Три минути по-късно Жоао Кансело пропиля отличен шанс да направи резултата класически.

В началото на втората част "гражданите" отново атакуваха. Удар на Кансело бе блокиран, а малко след това Гюндоган стреля над вратата. Секунди по-късно германецът бе изведен зад защитата на противника, но Ник Поуп успя да спаси с крак.

В 58-ата минута Рияд Марез се разписа, но попадението не бе зачетено заради засада. Системата за видеоповторения показа, че в действителност в момента на паса алжирецът е зад защитата на Бърнли, макар и със съвсем малко. 

В следващите минути играчите на Сити не позволиха на домакините да намалят изоставането. Малко преди края футболистите на Бърнли отправиха едва втория си точен удар към вратата, но Едерсон спаси и "гражданите" очаквано измъкнаха поредните три точки.

В друг мач от 22-ия кръг Лестър спечели с 2:0 гостуването на Фулъм и събра 42 точки, намирайки се само на 5 зад Сити.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА