Шампионът Манчестър Сити победи Ипсуич с 4:1 за втората си победа от началото на сезона във Висшата лига. "Трактористите" изненадващо поведоха още в 7-ата минута, когато Сами Шмодикс се разписа, но три гола в рамките само на 4 минути доведоха до обрата за "гражданите". Над всички беше Ерлинг Холанд, който се развихри с хеттрик.

В 12-ата норвежецът изравни от дузпа, две по-късно Кевин де Бройне вкара за 2:1, а след още две Холанд добави втори гол - 3:1. Норвежката звезда се разписа още веднъж в 88-ата за крайното 4:1, регистрирайки десетия си хеттрик за Сити. Общо в кариерата си пък Холанд е забивал по три гола в един мач в цели 23 случая.

В същото време и Тотнъм записа изразителна победа. "Шпорите" прегазиха с 4:0 гостуващия Евертън в мач от втория кръг. Точни бяха Ив Бисума в 14-ата минута , Хюн-Мин Сон - в 25-ата и 77-ата, както и Кристиан Ромеро (71). 

Футболистите на Анге Постекоглу доминираха през цялото време и не оставиха шанс на "карамелите", за които това е втора поредна тежка загуба, след като преди седмица отстъпиха с 0:3 у дома на Брайтън.

Уест Хям, който на старта на първенството падна с 1:2 от Астън Вила, победи днес с 2:0 Кристъл Палас в лондонското дерби. Точни за "чуковете" бяха Томаш Соучек в 67-ата минута и Джаред Боуен в 72-ата. 

Резултатите от днес: 

Брайтън - Манчестър Юнайтед 2:1

Манчестър Сити - Ипсуич 4:1

Тотнъм - Евертън 4:0

Кристъл Палас - Уест Хям 0:2

Саутхемптън - Нотингам 0:1

Фулъм - Лестър 2:1

От 19:30 часа днес: 
Астън Вила - Арсенал 

Утре (неделя): 
16:00 часа Борнемут - Нюкасъл 
16:00 часа Уулвърхемптън - Челси 
18:30 часа Ливърпул - Брентфорд