Скандал с данъчна измама се появи в английската Висша лига. Съсобственикът на Уест Хям Дейвид Съливан беше обвинен от английски съд в схема за спестяване на налози за 700 000 паунда, пише „Таймс“. Финансовата измама е от 2010 година, а Съливан е използвал семейния си бизнес, за да се облагодетелства от сделка за 2 милиона паунда. От клуба и семейството на бизнесмена отказаха коментар. Предстои дело на следваща инстанция.

Неприятният момент за 68-годишния бизнесмен се случва в ситуация, когато е обект на недоволство от страна на феновете на „чуковете". При последния домакински мач той беше ударен с монета по главата от ядосан привърженик на отбора заради слабите резултати.

Според заключението на съда Дейвид Съливан е купил акции на Уест Хям за 2 милиона паунда чрез семейната си компания „Коунгейт“. След това е разделил акциите на по-малки пакети, които е продал на холдинговата компания на „чуковете“ за 1 милион паунда.

По този начин „Коунгейт“ е успяла да декларирала загуба от 2 милиона паунда в годишния си оборот, с което е спестила данъци за 700 000 паунда.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА