ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 1 И СПЕЧЕЛИ НАГРАДИ ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Ето как прогнозираха мача представителите на Ефбет Лига в играта на БЛИЦ Звездна лига

Тотнъм постигна драматична победа срещу Ливърпул с 2:1 в мач от седмия кръг на английската Висша лига след автогол на Жоел Матип от гостите в последните секунди. В 34-ата минута гол на Луис Диас за гостите бе скандално отменен заради засада, каквато не се видя на нито едно от повторенията. Мърсисайдци завършиха мача с двама човека по-малко след червен картон за Къртис Джоунс с 26-ата минута и втори жълт и червен картон на на Диого Жота в 69-ата минута. Хьон-Мин Сон (36) изведе домакините напред в резултата, но Коди Гакпо (45+4) изравни в добавеното време на първата част. В последните секунди от добавеното с 6 минути време на мача Жоел Матип си вкара автогол и донесе трите точки на "шпорите".

Мачът започна трагично за Ливърпул, след като "червените" останаха с човек по-малко, беше им отменен гол и получиха такъв в собствената си врата в рамките на по-малко от десет минути. В 26-ата Къртис Джоунс настъпи несъзнателно глезена на съперников играч и бе изгонен от игра след намеса на системата за видеоповторения, която обаче не откри нередности в друго отсъждане в 34-ата. Луис Диас бе изведен срещу вратаря на Тотнъм от Мохамед Салах и го преодоля, но страничния съдия вдигна съмнителна засада срещу колумбийския нападател и нито едно повторение не потвърди това решение.

Тотнъм пък се възползва от първото си чисто положение и откри резултата в 36-ата минута. Ричарлисон подаде отличен пас по земя за Хьон-Мин Сон, който изпревари защитник и бе точен с хладнокръвен удар за 1:0.

Ливърпул изравни в четвъртата минута на добавеното време чрез Коуди Гакпо. Нидерландският национал получи топката от Върджил ван Дайк с гръб към вратата, но се завъртя и изпрати мощен шут в мрежата на домакините за 1:1. Той се контузи при движението и бе заменен.

"Червените" дори можеха да водят на почивката, след като в осмата минута на добавеното време Мохамед Салах подаде на далечна греда към връхлитащия към вратата Луис Диас, чийто шпагат обаче го остави на сантиметри от топката.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

Тотнъм натисна в началото второто полувреме и само блестящите намеси на Алисон Бекер спасиха Ливърпул от втори гол. Шут на Джеймс Мадисън извън наказателноот поле бе отбит от вратаря с дълъг плонж, а секунди по-късно Хюн Мин Сон си свали топката с гърди и стреля фронтално пред вратата, но бразилският страж отново се справи.

Положението се влоши допълнително за мърсисайдци в средата на второто полувреме, когато влезлият на почивката Диого Жота си изкара два жълти картона и остави "червените" с девет души на терена. Тотнъм дълго не успяваше да се възползва от предимството, но в шестата минута на добавеното време остро центриране по земя на Педро Поро бе засечено от Жоел Матип, който си вкара автогол за крайното 1:2.

Първата загуба за сезона остави Ливърпул на четвърто място с точка зад Тотнъм и третия Арсенал.

ТОТНЪМ - ЛИВЪРПУЛ 2:1
1:0 Хьон-Мин Сон (36), 1:1 Коди Гакпо (45+4), 2:1 Жоел Матип (90+6-автогол)

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!