Собствениците на Ливърпул от Fenway Sports Group готвят грандиозна сделка и клубът може да стане част от най-голямата спортна империя в света, ако шефовете на Формула 1 от Liberty Media инвестират в английския гранд, съобщава The Telegraph.

FSG се надяват, че всяка нова инвестиция може да помогне на клуба преди летния трансферен прозорец, в който се очаква „червените“ да хвърлят сериозни средства за Джуд Белингам от Борусия (Дортмунд) и Мейсън Маунт от Челси.

Liberty Media пое собствеността върху Формула 1 през 2017 година и притежава още бейзболния отбор от Мейджър лийг Атланта Брейвс и радио групата SiriusXM. Списание Forbes определя американския медиен гигант като „Най-голямата спортна империя в света“ за 2023 година с активи, които се оценяват на 17,4 милиарда паунда. Това ги поставя далеч пред Kroenke Sports & Entertainment на второ място в списъка, които притежават мажоритарната собственост в Арсенал. Твърди се, че компанията за спорт и развлечения на Крьонке се оценява на 10,6 милиарда паунда, а FSG остават на четвърто място с 8,7 милиарда паунда. Собствениците от Манчестър Юнайтед от семейство Глейзър се нареждат на осма позиция с 6,3 милиарда паунда.

Ако Liberty Media закупи дял от Ливърпул, ще притежават две от най-ценните спортни империи в света, които да помогнат за финансирането на клуба както на терена, така и извън него.