Освободения от Манчестър Юнайтед мениджър Оле Гунар Солскяер даде прощално интервю за клубната телевизия и заяви, че е поставил основите за бъдещи успехи на тима.

„Знаете какво означава за мен този клуб и какво исках да постигна. За клуба, за феновете, за футболистите, за всички останали. Исках да изведа отбора до следващото ниво, на което той да се бори за титлата, да печели трофеи и смятам, че е редно, че всичко казано това идва директно от мен. Не искам да отговарям на всички… ще има журналисти, които ще ме молят за интервюта, но - не, няма да давам такива. Искам да се махна оттук. Ще си тръгна през парадния вход, защото смятам, че всеки знае какво съм направил за този клуб. Той е всичко за мен и заедно сме една добра комбинация, но за съжаление не успях да постигна нужните ни резултати и дойде време да се оттегля“, сподели Солскяер.

„Когато си бил играч в клуба, когато си бил наставник на резервите, логично следващата стъпка е да водиш първия тим, защото само това не си правил, а си си мечтал за него. Аз вече го направих. Беше забавно, изключително интересно от първата до последната минута. Ето защо трябва да благодаря на всички футболисти, защото те бяха на топ ниво от първия ми ден тук като мениджър. Едни бяха привлечени, а други напуснаха, но с всички тях беше удоволствие да се работи. Преди всичко обаче искам да благодаря на борда и собствениците, че ми дадоха тази възможност, защото тази работа не е за всеки. Наистина се надявам, че оставям тима в по-добро състояние в сравнение с идването ми“, добави норвежецът.

„Както съм казвал в много интервюта, аз се радвах на подкрепата на ръководството. Бордът и собствениците бяха зад мен в това да привлека качествени футболисти и смятам, или да кажем, че знам, че оставям един по-силен отбор. Атмосферата е фантастична и се гордея с това, защото който дойде след мен, ще му хареса да работи тук. Не искам да избързвам да го кажа, но и при двата пъти, в които напусках Молде, после клубът ставаше шампион в следващия сезон. Така че… пожелавам всичко най-добро на наследника ми. Мисля, че в този клуб има потенциал. Всички ние обичаме клуба и всички искаме да видим как той се развива. Осъзнавам, че основите вече са положени и знам, че момчетата са готови да “избухнат”. И съм убеден, че ще го направят“.

„Ще прекарам известно време със семейството ми. Вероятно това беше най-трудното от всичко, особено през пандемията, тъй като в Норвегия не беше затворено, а ние тук бяхме ограничени. По тази причина семейството ми се завърна в родината ни и живяхме разделени. Също така сега, разбира се, ще наблюдавам двубоите на Манчестър Юнайтед и ще подкрепям следващия мениджър. Пожелавам му да постигне успехи. За радост съм поставил основите за това, защото знам, че съм добър в това, което правя. Вероятно ще се завърна в професията“, коментира Солскяер бъдещите си планове.