Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер разкри една от мечтите си и призна, че вече я е изпълнил. 46-годишният норвежки специалист замени португалеца Жозе Моуриньо през декември и стабилизира отбора, а очакванията са да остане на поста и след края на сезона. Преди това той е водил само Кардиф и Малмьо, както и резервите на „червените дяволи“.

„И в Кардиф, и в Малмьо имах специална клауза за евентуално предложение от Юнайтед. Да! Може да ме имате за наивен, глупав, прекалено амбициозен и каквото си искате. Но още от времето, когато тренирах резервите на Манчестър Юнайтед, мечтата ми беше да стана мениджър на първия тим. Това съм си аз”, призна Солскяер пред норвежкото издание NRK.

 „Така се и случи, че Манчестър Юнайтед проповядва стил на игра, който ми допада. Но за да съм честен, след времето ми в Кардиф не вярвах, че това ще се случи. Смятах, че трябва първо да се представя добре във Висшата лига и тогава чак да стигна до Юнайтед. Но след случилото се в Кардиф, си помислих “край, това беше”. Но се погрижих в контракта ми да фигурира една малка клауза, според която ако Юнайтед ме потърси, да трябва да ме пуснат”, добави норвежецът, който изкара само 9 месеца начело на уелския тим, който в този период изпадна от елита на Англия и записа слаби резултати и в Чемпиъншип. След това Солскяер се завърнв в Норвегия през 2015 година и воденият от него Молде на два пъти завърши втори в местния шампионат.

АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019