Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо разкри какво се случва с Уейн Рууни по повод коментарите в английските медии, че заради слабото си представяне нападателят ще бъде оставен резерва срещу Лестър утре от 14:30 часа българско време.

"Формата на Рууни не отговаря на формата на Манчестър Юнайтед. Ние сме отбор, а не само един Рууни. Иска ни се стартът на сезона да беше по-добър, но ние сме си виновни, че накарахме хората да имат големи очаквания. Бяхме наказани за това, че играхме силно само в определени моменти. Във футбола трябва да си на ниво през всичките 90 минути", коментира мениджърът на „червените дяволи” преди сблъсъка с „лисиците”.

Португалският специалист каза още защо често критикува футболистите си. "По този начин те се научават. Когато направиш грешка, трябва да се поучиш от нея. През седмицата ние се подготвяме за даден съперник, опитваме се да постигнем определени взаимоотношения на терена и тогава една индивидуална грешка те наказва. Да критикуваш е част от процеса, а освен това помага на състезателите да се справят с критиките от медиите", категоричен с Специалния.

По повод критиките по свой адрес Моуриньо коментира: "Това изобщо не ме притеснява. Аз съм такъв щастливец, че няма от какво да се безпокоя. Единствено ме тормози това, че чувам критики към играчите си. Те са моите футболисти и аз трябва да ги защитавам. Но пък не мога да ги предпазя от вас журналистите и това ме кара да се чувствам зле".