Легендата на българския футбол Стилиян Петров изненадващо е сред кандидатите за нов мениджър на Астън Вила, пише шотландското издание на в. „Сън“. Тимът от Бирмингам през миналата седмица уволни Стив Брус след слабия старт на сезона.

Към момента "виланите" са на 15-о място в Чемпиъншип с 15 точки от 12 изиграни мача, като нямат победа в последните си четири срещи (две равенства и две загуби). При съботното поражение с 1:2 като гост на Милуол начело на тима беше временното решение Скот Макдоналд.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Както е известно, 39-годишният Петров е бивш футболист на Астън Вила, където игра в периода 2006-13 г. преди да се разболее от остра форма на левкемия, с която успя да се пребори. За тима от „Вила Парк“ има общо 218 мача и 12 гола във всички турнири.

Според информацията на шотландското издание, друг бивш играч на Астън Вила също е подал документите си за вакантния мениджърски пост. Става дума за екснападателя на Манчестър Юнайтед Дуайт Йорк. Сред кандидатите са още Тиери Анри и мениджърът на Брентфорд Дийн Смит, който от дете е фен на „виланите“.