Новият мениджър Оле Гунар Солскяер записа страхотен дебют начело на Манчестър Юнайтед, който разби като гост Кардиф с 5:1 в среща от 18-ия кръг на английската Висша лига. Това е най-убедителната победа на „червените дяволи“ от началото на сезона. За последно грандът от Манчестър вкара пет гола в елита при последния мач, в който отборът бе воден от легендарния сър Алекс Фъргюсън - през май 2013 година (5:5 при визита на Уест Бромич).

Още в самото начало Маркъс Рашфорд (3) се разписа от пряк свободен удар, а след това Андер Ерера (29) удвои аванса на гостите след асистенция на Пол Погба. Тимът от уелската столица Кардиф получи правото да изпълни 11-метров наказателен удар, а Виктор Камараса (38-дузпа) бе точен от бялата точка и намали на 1:2. Радостта на домакините обаче бе кратка, тъй като Антони Марсиал (41) възстанови аванса от два гола на Юнайтед след асистенция на Джеси Лингард.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

След почивката и гостите получиха дузпа, а Джеси Лингард (57-дузпа) увеличи преднината им до три попадения. Футболистите на Солскяер продължиха да се забавляват на терена, а в последната минута Лингард (90) оформи крайния резултат след асистенция на Погба.

Така Манчестър Юнайтед записа осми успех за сезона и се върна на шестото място с 29 точки, изоставайки с 8 от петия Арсенал. Кардиф допусна 12-а загуба в шампионата и заема 17-а позиция с 14 точки.

АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019