Манчестър Юнайтед официално обяви, че нападателят Единсон Кавани ще остане в тима и през следващия сезон. В последните седмици силно се спекулираше, че уругваецът е пред трансфер в аржентинския Бока Хуниорс.

Той обаче е сложил подписа си под нов едногодишен договор, който ще го задържи на „Олд Трафорд“ до лятото на 2022 година.

„През сезона развих голяма привързаност към клуба и всичко, което той представлява“, каза Кавани пред сайта на клуба след обявяването на новия договор.

„Чувствам дълбока връзка със съотборниците си и с хората, които работи зад кулисите тук. Те ми дават допълнителна мотивация всеки ден и знам, че заедно можем да постигнем специални неща. Още в първия момент, когато пристигнах, почувствах доверието на мениджъра. Като играч тази вяра ти дава идеалната възможност да играеш най-добрия си футбол и искам да му благодаря за това. Бях трогнат от това колко много привържениците искаха да остана и ще дам всичко, за да им донеса радост с моите изяви на терена. Все още не съм успял да играя пред феновете на „Олд Трафорд“ и това е нещо, което нямам търпение да направя“, заяви още Кавани.

34-годишният нападател е реализирал 15 гола досега през този сезон, помагайки на Юнайтед да стигне до финала на Лига Европа, където ще се изправи срещу испанския Виляреал.