Арсенал сензационно загуби у дома от Уотфорд с 1:2 в междинния 23-и кръг и се отдалечи на 9 точки от върха в английската Висша лига.

„Стършелите” изненадващо поведоха с ранен гол на Юнес Кабул (10) от пряк свободен удар. При тази ситуация топката се отклони от Аарън Рамзи и не влетя във вратата  на Чех. Малко след това шокът за „топчиите” бе пълен, тъй като Трой Дийни (13) удвои аванса на гостите. Капу се разходи през голяма част от защитата и шутира, а Чех изби, но на крака на Дийни, който вкара втория гол за Уотфорд.

В 20-ата минута лошите новини за домакините продължиха, след като Аарън Рамзи напусна принудително заради контузия в прасеца и бе заменен от Алекс Окслейд-Чембърлейн.

През втората част мениджърът Арсен Венгер пусна в игра Тио Уолкът на мястото на Жиру и лондончани установиха натиск. Уолкът на два пъти се размина с гола, но такъв реализира Алекс Айоби (58) след центриране на Алексис Санчес. До края на мача усилията на „артилеристите” поне за изравнителен гол не дадоха резултат и така те загубиха след седем поредни победи над този съперник.

Уотфорд спря серията от пет поредни домакински победи на Арсенал във Висшата лига и се изкачи на 13-о място с 27 точки. „Топчиите” вече са трети с 47 точки, колкото има и задминалият ги на втората позиция Тотнъм. И двата тима изостават на 9 точки от лидера Челси, който завърши 1:1 при визитата си на Ливърпул.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА