Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг коментира сладката победа на тима му с 2:1 срещу Манчестър Сити в градското дерби от 20-ия кръг на Висшата лига. Специалистът също така даде своята гледна точка по повод противоречивото изравнително попадение на Бруно Фернандеш, когато той отбеляза, засичайки топката пред крака на Маркъс Рашфорд, макар че последният бе в засада. "Гражданите" недоволстваха и искаха отмяна на гола, който в крайна сметка беше зачетен.

"Първото полувреме играхме много добре. Защитавахме се добре и създавахме хубави положения. Трябваше да заменим Марсиал, имаше някои оплаквани. Те се възползваха от инициативата, а ние не бяхме достатъчно активни в началото на второто полувреме. Вкараха ни, а нашият отбор вярва в себе си и във факта, че е в състояние да се възстанови, защото мачът продължава 90 минути. Много съм доволен от представянето на момчетата", каза Тен Хаг. 

"Мога да погледна ситуацията с изравнителния гол и от другата страна. Правилата в момента са объркващи за отбраната на защитаващия се отбор. Те казват, че Маркъс Рашфорд не докосва топката, не се намесва и след това Бруно Фернандеш дойде отзад. Но мога да го видя и от обратната гледна точка", обясни нидерландецът.

Относно Рашфорд, който в края на първата част седна на тревата и изглеждаше сякаш ще бъде заменен заради контузия, но в крайна сметка това не се случи, той каза: "Играчите трябва да са издръжливи. Получаваш удари по време на мача, понякога боли, но трябва да продължиш. Трябва да могат да се справят с тези моменти, когато страдат, но се жертват заради резултата. Вярата в тима се завърна, вървим в правилната посока."

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!