Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг заяви, че е малко вероятно бразилецът Антони да успее да се възстанови за финала в турнира ФА Къп в събота срещу Манчестър Сити.

23-годишното крило пострада по време на първото полувреме на мача на „червените дяволи“ срещу Челси през миналия четвъртък. Антони бе изнесен на носилка и макар първоначалните прогнози да бяха, че има „добър шанс“ да играе срещу Сити, сега се очаква бразилецът да пропусне срещата.

„Малко вероятно е той да бъде готов за мача. Все още има шанс, но е наистина малък“, заяви Тен Хаг.

„Засега няма прогрес, така че е малко вероятно да бъде на разположение“, добави мениджърът на Юнайте

Лисандро Мартинес, Марсел Забитцер и Дони ван де Беек са с дългосрочни контузии и пропускат финала на ФА Къп, а Антони Марсиал също е извън строя.

„Всеки път казвам, че става въпрос за футболистите, които са на линия и много пъти успявахме да се справим. Имаме добър състав, а от това се получава и добър отбор“, каза Ерик тен Хаг.

Той коментира, че съботният сблъсък ще бъде сериозен тест за Манчестър Сити преди финала в Шампионската лига, тъй като противникът се цели в требъл през настоящия сезон.

„Искаме да победим и да спечелим трофея. Не става дума да спрем тях, а за победата и това, че ние искаме да спечелим турнира. Имаме отлична възможност. Страхотно е, че стигнахме до този шанс да бъдем на финала и да срещнем Сити. Борихме се много здраво за това. Мисля, че напредваме“, заяви Тен Хаг.

Манчестър Сити спечели първата среща между двата отбора този сезон с 6:3 на „Етихад“, но Юнайтед записа успех с 2:1 във втория двубой през януари на „Олд Трафорд“.

„Те играят хубав футбол, така че заслужават позицията, в която са. Но ние гледаме себе си. Трябва да преценим къде сме като клуб и само да напредваме. Смятам, че се справяме, вървим в добра посока, а сега ще използваме и предстоящия период. Имаме възможност да си поставим нови краткосрочни цели. Дългосрочните остават същите. Както казах и миналата година, искаме да възродим Манчестър Юнайтед, но имаме да извървим дълъг път“, завърши Ерик тен Хаг.