Арсенал обърна с мъка у дома шестия в Чемпиъншип Норич с 2:1 след продължения и се класира за 1/4-финалите в турнира за Купата на Лигата.

Мениджърът на „артилеристите“ Арсен Венгер по традиция пусна в игра повечето от резервите на тима да се доказват в такива мачове, но с играта си разочароваха феновете.

„Канарчетата“ поведоха с попадение на Джош Мърфи (34) след асистенция на Джеймс Медисън, а след това на няколко пъти пропуснаха да удвоят аванса си.

Пропуските на гостите се оказаха решаващи, тъй като в малко преди края тийнейджърът Едуард Нкетиа (85) изравни само 15 секунди след влизането си в игра след пас на Франсис Коклен и вкара мача в продължения. В първото от тях отново 18-годишният Нкетиа (96) отново бе точен, превръщайки се в герой за домакините.

В самия край на второто продължение гостите претендираха за дузпа след падане на Хулахан в наказателното поле, но не получиха наказателен удар. Така в крайна сметка Арсенал успя да преодолее този съперник и да се класира за следващата фаза на турнира.