Пандемията от COVID-19 шокира Ливърпул и от клуба водят преговори с ФА за отлагане на първия полуфинал за Купата на Лигата срещу Арсенал, който по програма трябва да се изиграе в четвъртък вечерта.

Мениджърът на мърсисайдци Юрген Клоп даде положителна проба миналата седмица и беше принуден да пропусне равенството 2:2 в неделя срещу Челси на „Стамфорд Бридж“, а тимът беше без 9 играчи от първия състав за дербито срещу лондончани и само двама от тях - Анди Робъртсън и Такуми Минамино, имат шанс да се завърнат скоро в игра.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Вратарят Алисон Бекер, защитникът Жоел Матип и нападателят Роберто Фирмино също за заразени с коронавирус, а днешната тренировка на "червените" бе отменена заради нови 14 заразени с COVID-19 в състава. Преди Коледа Върджил ван Дайк, Фабиньо и Къртис Джоунс също бяха заразени.

В следващите часове предстоят допълнителни разговори, а от Ливърпул очакват последните резултати след направените PCR тестове.

Ако мачът на мърсисайдци с "артилеристите" бъде отложен, то и двубоят им за ФА Къп у дома срещу Шросбъри в неделя също е изложен на риск.