Челси и Ливърпул не излъчиха победител, завършвайки 2:2 в мач от 21-ия кръг на Висшата лига. За домакините точни бяха Ковачич и Пулишич, а за гостите Мане и Салах. След това самоубийствено равенство лондончани са на второто място с 43 точки и 10 изоставане от лидера Манчестър Сити, а Ливърпул са трети с 42, но и мач по-малко. "Сините" от Лондон бяха без нападателя Ромелу Лукаку, който се забърка в сериозен скандал с треньора Томас Тухел.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Още в 15-ата секунда Садио Мане получи жълт картон заради удар с ръката срещу Сесар Асипилкуета в борба за топката във въздуха. Това беше и най-бързият картон в историята от сезон 2006/2007, от когато се регистрира точната секунда  на изтеклото време на мача.  

Още в 9-ата минута на срещата Садио Мане съумя да накаже грешка в отбраната на домакините и се разписа, за да изведе тима си напред в резултата. Малко преди това Пулишич имаше чудесна възможност да се разпише, но стражът на гостите се справи със ситуацията.

В 26-ата минута на срещата Мохамед Салах също се разписа във вратата на съперника. Трент Александър-Арнолд промуши топката към египетския национал и той не са поколеба, за да се разпише.

Челси се върна в мача, след като Матео Ковачич намери отлично една топка от воле и не остави никакъв шанс на вратаря на Ливърпул в 42-ата минута. Лондончани изравниха резултата в добавеното време на първата част, а точен беше Пулишич, който получи отличен пас от Канте.

Челси беше на прага на сензационен обрат, след като в 51-ата минута Алонсо стреля опасно, но топката не намери целта. Шест минути по-късно Салах опита да прехвърли Менди, но вратарят съумя да отрази топката с великолепна реакция. Мане излезе на голова позиция в 58-ата минута, но отново вратарят на Челси не позволи топката да влезе във вратата му.

Домакините натиснаха съперника в последните минути на мача, но не стигнаха до победен гол.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА

Челси - Ливърпул 2:2
0:1 Мане (9), 0:2 Салах (26), 1:2 Ковачич (42), 2:2 Пулишич (45)  

Съставите на двата отбора:

Челси: Менди, Чалоба (70-Жоржиньо), Силва, Рюдигер, Аспиликуета, Канте, Ковачич, Алонсо, Маунт, Пулишич, Хавертц  (79-Хъдсън-Одой) 

Ливърпул: Келехер, Александър-Арнолд, Конате, Ван Дайк, Цимикас, Хендерсън, Фабиньо, Милнър (69-Кейта), Салах, Жота (69-Окслейд-Чембърлейн), Мане (89-Джоунс)