Тотнъм завърши 1:1 при визитата си на Бърнли в мач от 29-ия кръг на английската Висша лига и регистрира пета поредна среща без победа във всички турнири.

Домакините бяха по-добрият отбор през първото полувреме и заслужено поведоха с гол на Крис Ууд (13) след центриране на Макнийл и неумела намеса на завърналия се като титуляр на вратата Уго Лорис. Повторенията показаха, че преди центрирането топката удари ръката на Макнийл. ВАР разгледа ситуацията, но попадението в крайна сметка бе зачетено.

Играчите на Жозе Моуриньо взеха инициативата след почивката и Деле Али (50-дузпа) изравни, но до края на мача лондончани не успяха да стигнат до пълен обрат.

Двайсетина минути преди края Бърнли пропусна страхотен шанс. Макнийл отправи много добро подаване по земя към Видра, който финтира Алдервейрелд, но Дайър му изби топката.

След равенството Тотнъм е осми с 41 точки и на 4 зад четвъртия Челси, който обаче е с мач по-малко. Бърнли е в серия от пет поредни мача без загуба във Висшата лига и вече е десети с 39 точки.