Тотнъм победи с 3:1 при визитата си на втородивизионния Сток Сити и се класира за 1/2-финалите в турнира за Купата на Лигата. „Шпорите“ поведоха през първата част с гол на Гарет Бейл (22), но Джордан Томпсън (53) възстанови равенството скоро след почивката. Бен Дейвис (70) и Хари Кейн (81) обаче класираха лондончани за следващата фаза.

Гостите имаха превъзходство и взеха аванс в 22-ата минута, когато Хари Уинкс центрира в наказателното поле, а Гарет Бейл отклони топката с глава в мрежата. Малко преди почивката Деле Али можеше да удвои преднината на "шпорите", но вратарят Лонерган спаси удара му.

В 53-ата минута Джордан Томпсън завърши бърза контраатака и изравни за 1:1 след асистенция на Джейкъб Браун. След гола играчите на Жозе Моуриньо се активизираха в 70-ата минута отново поведоха. Бен Дейвис шутира мощно, получи се рикошет в левия страничен стълб и топката се озова в мрежата на Лонерган.

Домакините разбраха, че няма какво да губят и се втурнаха в атака, а в 77-ата минута гол на Хьон-Мин Сон от гостите не бе зачетен заради засада. Четири минути след това Хари Кейн бе намерен в наказателното поле и с хубав удар оформи крайния резултат. До края лондончани не дадоха никакви шансове на своя опонент.

Тотнъм се присъедини към Брентфорд и Манчестър Сити, а последният 1/2-финалист ще излъчат Евертън и Манчестър Юнайтед.