ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Тотнъм и Манчестър Юнайтед завършиха зрелищно 2:2 в мач от 33-ия кръг на английската Висша лига. Джейдън Санчо (7) откри резултата, а Маркъс Рашфорд (44) удвои аванс на гостите, но Педро Поро (55) и Хьон-Мин Сон (80) спасиха "шпорите" след почивката, носейки им точка.

"Червените дяволи" поведоха с първата си по-добра атака в мача. Още в 7-ата минута Санчо получи от Рашфорд отляво, навлезе навътре и с хубав диагонален удар матира Форстър за 0:1. В 13-ата минута гостите получиха право да изпълнят пряк свободен удар на около 25 метра от вратата. Зад топката застана Маркъс Рашфорд, чийто шут мина покрай вратата. Малко след това Ричарлисон напредна отляво и отправи удар, но не затрудни Де Хеа.

В 19-ата минута Рашфорд отправи удар, който беше избит от Форстър. Топката обаче се озова в Санчо, който потърси опразнената врата, но Перишич с глава успя да избие от голлинията. 

Гостите продължиха да са по-добри на терена и в 23-ата минута Фернандеш проби отляво и отправи удар, но Ромеро се справи и успя да блокира. Малко след това Форстър трябваше да се намесва след шут на Рашфорд. В 29-ата минута Поро изпълни корнер и насочи топката към близката греда, където Перишич нанесе удар, но Де Хеа спаси. Десет минути след това защитата на лондончани изпусна Рашфорд, който получи извеждащо подаване от Фернандеш и опита удар от малък ъгъл, но Форстър успя да избие с крак. Две минути след това Рашфорд получи от Ериксен на границата на пеналта и шутира силно, но отново стражът на домакините беше висота и спаси. В 43-ата минута Перишич беше изведен от Кейн отляво, напредна и отправи удар, който Де Хеа изби. 

В 44-ата минута Юнайтед удвои аванса си, след като Рашфорд беше сам в предни позиции и получи пас от дълбочина, след което се справи с Дайър и с мощен удар не остави шансове на Фортстър за 0:2. 

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+) 

Домакините натиснаха след почивката и в 55-ата минута намалиха пасива си. Перишич проби отляво и центрира в наакзателното поле, където Кейн опита удар, който беше избит. Топката се озова в Педро Поро, а испанецът с прецизен удар от около 10-12 метра я в горния ляв ъгъл за 1:2. Минута по-късно Фернандеш получи от Ериксен на границата на наказателното поле. Португалецът демонстрира отлична техника и се озова сам срещу Фортстър, но завършващият му удар беше лош и топката срещна напречната греда.

В 65-ата минута Кейн проби отдясно и центрира в наказателното поле, където Кулушевски пропусна топката за Сон. Кореецът опита удар по диагонала, но покрай вратата. Четири минути след това Дайър направи непростим пропуск, след като засече центриране на далечната греда, но от няколко метра с глава не успя да прати топката във вратата. 

В 80-ата минута Кейн получи отдясно, напредна и центрира в наказателното поле, където на далечната греда Сон беше оставен непрокрит и успя да изравни за 2:2. В добавеното време на мача Шоу центрира в наказателното поле, а Каземиро надскочи Танганга и отправи удар с глава, който премина опасно над вратата.

След равенството „шпорите“ остават пети с 54 точки, докато „червените дяволи“ са точно пред тях в таблицата с 60 точки.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК