ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК!

Ето как прогнозираха мача представителите на Ефбет Лига в играта на БЛИЦ Звездна лига

Тотнъм надви у дома Евертън с 2:1 в мач от 18-ия кръг на английската Висша лига и задмина шампиона Манчестър Сити на четвъртото място във временното класиране. Ричарлисон (9) и Хьон Мин Сон (18) удариха на два пъти "карамелите" в началото, а Андре Гомеш (82) вкара гола за гостите.

Още в деветата минута Ричарлисон засече центриране отдясно и майсторски преодоля Пикфорд за 1:0. 

В 17-ата минута Гилиелмо Викарио блесна със спасяване при удар с глава на Доминик Калвърт-Люин, а минута след това "шпорите" успяха да удвоят аванса си. След разбъркване в наказателното поле топката стигна до Хьон Мин Сон, който с мощен изстрел я прати във вратата за 2:0.

В края на първата част Евертън леко притисна своя съперник и в добавеното време Джак Харисън стреля силно към левия ъгъл на вратата, но Викарио спаси с вещина.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

Малко след почивката Андре Гомеш пусна пас към Доминик Калвърт-Люин, който от границата на наказателното поле прати топката в мрежата, но след преразглеждане с ВАР попадението не бе зачетено заради нарушение в атака. 

Евертън имаше нов шанс да отбележи гол в 62-ата минута, но ударът на Джеймс Гарнър се отби в страничния стълб. Четвърт час преди края на двубоя Пикфорд спаси вратата си от трети гол при удар от ръба на пеналтерията на Деян Кулушевски. 

В 82-ата минута след центриране от корнер бившият футболист на Барселона Андре Гомеш не остави шанс на вратаря на Тотнъм и намали на 2:1. В последните секунди на двубоя "шпорите" изкараха огромен късмет, след като при удар на Данжума топката се удари в гредата, а след това рикошира в коляното на Викарио и не премина с целия си обем голлинията. 

След успеха си тимът на Анге Постекоглу измести Манчестър Сити и се намести на четвъртото място с 36 точки, но "гражданите" имат мач по-малко и 34 точки. Евертън остава 16-и с 16 точки. 

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!