Тотнъм победи гостуващия Кардиф с минималното 1:0 в среща от осмия кръг на английската Висша лига и се доближи само на точка от лидерите Манчестър Сити и Ливърпул преди дербито помежду им утре от 18:30 часа на „Анфийлд“. Ерик Дайър (8) вкара победния гол за домакините, а гостите завършиха в намален състав, след като в 58-ата минута Джо Ролс бе изгонен.

„Шпорите“ поведоха още в самото начало с гол на Ерик Дайър (8), който засече топката след центриране, при което Давинсон Санчес игра с глава, но не уцели добре кълбото. Домакините продължиха да имат инициативата, но гостите от Уелс можеха да изравнят в средата на първата част, но Алдервейрелд изби от голлинията, след като излезлият напред Юго Лорис бе прехвърлен от Джош Мърфи. Лорис се намеси решително и малко преди края на първото полувреме, излизайки да избие топката преди Мърфи да стигне до нея, а в последните секунди преди почивката Лукас Моура от домакините на два пъти шутира неточно.

Малко след началото на втората част удар на Хари Кейн с глава бе отразен от Етеридж, а след добавката на Моура се наложи Шон Морисън да избива от голлинията на гостите, които останаха в намален състав в 58-ата минута, когато Джо Ролс бе изгонен. Той спря откъсващия се Моура и получи директен червен картон. Тотнъм очаквано имаше превъзходство при числен превес на терена, но така и не успя да стигне до ново попадение и по-убедителен успех.

След шестия си успех за сезона в елита Тотнъм е трети и само на точка зад Манчестър Сити и Ливърпул, които играят един срещу друг утре на „Анфийлд“. Кардиф остава последен с 2 точки.

ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА