Тотнъм обмисля дали да уволни Антонио Конте по време на паузата за националните отбори, съобщи британското издание "Телеграф". Италианският специалист ходи по тънък лед в клуба от Северен Лондон след гневната си тирада по адрес на своите футболисти след равенството 3:3 със Саутхямптън през уикенда.

Конте бе привикан от собственика на Тотнъм Даниел Леви след критиките му към играчите, но самият треньор настоява, че критиките му не са насочени срещу клуба или собствениците.

Леви не бърза с решението, като първо иска да премисли всички варианти, пишат британските медии.

Ако  се стигне до уволнението на Конте, тогава Райън Мейсън най-вероятно ще бъде поставен временно на кормилото на отбора до края на сезона.

След равенството в Саутхемптън, в което Тотнъм пропиля преднина от 3:1, Конте даде воля на гнева си и отправи остри критики към своите играчи: "Мисля, че е по-добре да навлезем в проблема, ние не сме отбор. Ние сме 11 отделни играчи, които излизат на терена всеки сам за себе си. Виждам егоистични играчи, играчи, които не искат да си помагат и не влагат сърцето си в играта. Този сезон спрямо миналия сега сме по-зле в това отношение. Когато не сте отбор, не можете да се подобрите. Те не искат да играят под напрежение, не искат да играят под стрес", каза Конте.