Тотнъм срази у дома Уест Хям с 2:0 в лондонското дерби от 24-ия кръг в английската Висша лига и се изкачи до четвъртата позиция. Емерсон Роял (56) и Хьон-Мин Сон (72) донесоха трите точки на "шпорите".

Двубоят започна с натиск на „чуковете“ и още в първата минута Джаред Боуен бе намерен в наказателното поле на Тотнъм, но от близка дистанция не намери целта.

Домакините имаха претенции за дузпа в 12-ата минута и ситуацията бе преразгледана с ВАР, с съдията Майкъл Оливър лично видя повторение и не отсъди 11-метров наказателен удар.

В добавеното време на първата част след центриране от корнер Ричарлисон отправи изстрел, но топката бе отразена от Лукаш Фабиански. След новото центриране Клеман Ленгле се извиси на всички и стреля с глава, но топката прелетя на сантиметри над напречната греда.

След почивката в 56-ата минута Бен Дейвис намери Емерсон Роял, който с изстрел от границата на наказателното поле даде аванс на „шпорите“.

В 72-ата минута Хари Кейн комбинира с Хьон-Мин Сон, който бе в наказателното поле и прати топката в мрежата на „чуковете“ за 2:0. Три минути след това Бенрама шутира директно от пряк свободен удар, но топката прелетя над напречната греда. До края на мача "шпорите" запазиха комфортната си преднина.

След този успех Тотнъм се изкачва до 4-о място във временното класиране с 42 точки, изпреварвайки Нюкасъл. Уест Хем пък остава в зоната на изпадащите на 18-а позиция с 20 пункта в актива си.