Английският национал Крис Смолинг и съотборниците му в Манчестър Юнайтед се представят изключително силно, откакто Оле Гунар Солскяер пое тима през декември. Мнозина се чудят каква е тайната на промяната. Една от тях се дължи именно на Смолинг. 29-годишният защитник смени начина си на хранене, а с това съумя да запали и своите съотборници.

Той стана веган и изхвърли от менюто си всички ястия, включващи месо, риба, яйца и млечни продукти. В основата на новия хранителен режим на футболиста на „червените дяволи“ е неговата съпруга Сам. Бившата манекенка внимава Крис Смолинг да спазва веганското си меню дори на тренировъчната база на Юнайтед. Тя дори е запознала с част от любимите рецепти на мъжа си готварския екип в Карингтън.

Вместо да се майтапят с липсата на месо в храната на защитника, останалите играчи също започнали да консумират вегански храни. Те установили, че се чувстват много по-енергични с подобни ястия. Диетолозите на „червените дяволи“ Марк Елисън и Майк Донъли били засипани с молби да включат в менюто повече безмесни храни.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

„Съпругата ми е веган от четири години, а от 2018 година и аз минах на нейното меню. Първоначално ми стана интересно и започнах да опитвам част от храните, които тя консумира. Установих, че това е от полза за организма ми и повлиява добре на физическата ми форма“, призна Смолинг пред „Дейли Стар“.

„Споделих на нашия готвач Майк, че искам повече вегански храни. Той призна, че има лек проблем, тъй като няма голям опит с подобни ястия. Затова се намеси и съпругата ми, която му помогна със свои рецепти за менюто“, допълни английският национал.

АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019