Манчестър Юнайтед постигна впечатляващ и доста изненадващ успех снощи, елиминирайки ПСЖ след победа с 3:1 на "Парк де Пренс". Мнозина побързаха да отпишат "червените дяволи", и разбира се имаха право, след като парижани спечелиха гостуването на "Олд Трафорд" с 2:0. А и за реванша снощи Юнайтед беше без редица контузени основни футболисти, както и без наказания Пол Погба. 

В тежкия за "дяволите" момент ключова роля отново изигра Оле Гунар Солскяер - Убиеца с бебешко лице, който беше "златна резерва" по времето на Сър Алекс Фъргюсън. Още помним как норвежеца се превърна в играчът, донесъл паметния требъл на английския колос с гола си в добавеното време на финала в Шампионската лига срещу Байерн през 1999 години.

Солскяер и сега се превърна в златна находка за Манчестър Юнайтед. Беше привикан "на пожар" да се върне на "Олд Трафорд" и да замени Жозе Моуриньо. При Специалния "червените дяволи" не бяха нищо специално, губейки под път и над път. Солскяер се сблъска с предизвикателството, скачайки смело в бурните води. И макар, че в началото се смяташе, че е голям късметлия и птиченцето е кацнало на рамото му, твърдението беше опровергано. Цифрите са красноречиви - под негово ръководство Юнайтед буквално полетя. Отборът изоставаше сериозно от челниците в класирането във Висшата лига, но ето, че сега вече е четвърти и дори има шанс за третото място. В 17-те мача до момента във всички турнири, откакто Солскяер пое "червените дяволи", тимът постигна цели 14 победи, две от срещите завършиха наравно, а загубата е само една - от ПСЖ на "Олд Трафорд". Тя обаче не се оказа фатална, след като Юнайтед сътвори чудото и се класира на 1/4-финалите.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Класира се благодарение на смелчагата Оле, който направи така, че окуцелият му отбор по нищо да не отстъпва на многомилионната селекция на ПСЖ. И разбира се, на първо място накара момчетата си да повярват във възможностите си и до последно да преследват мечтите. 

Просто "червените дяволи" са орисани винаги да има късни драми в мачовете им и да правят знаменити обрати. Цял свят знае за Бебетата на Бъзби и за "Фърги тайм", който сега се пренесе и при Солскяер. И снощи имаше късна драма, след която Юнайтед излезе победител. А още по-впечатляващото е, че на терена бяха голобради юноши, на които смелчагата Оле се довери. 22-годишният Скот Мактоминей започна титуляр и игра цял мач. Като резерви пък се включиха Диого Далот (19 г.), Тахит Чонг (19 г.), както и Мейсън Грийнууд (17 г.). След този факт логично се заговори за раждането на Бебетата на Оле (Убиеца с бебешко лице), които извикаха мощно "Оле, Оле, Оле!", след като се пребориха мъжки с Килиан Мбапе и компания, поставяйки парижани на колене. И то пред погледа на Сър Алекс - легендарният шотландец, който отново беше на кадем за любимия си Манчестър Юнайтед. 

Очевидно е, че Солскяер е прихванал много от учителя си Фъргюсън и несъмнено иска да направи така, че да не остава в историята на клуба най-вече заради победния гол срещу Байерн през 1999-а. Може би ще бъдат прибързани заключенията, че Оле Гунар е голям треньор, но няма как да не отчетем сътвореното чудо от него от декември насам. Той успя да съживи заспалия гранд от "Олд Трафорд", който Жозе Моуриньо беше на път да затрие. Подобно на ситуацията в момента в Реал (Мадрид), където "белите" копаят дъното при Сантяго Солари. Mнозина се чудят как изобщо ръководството на 13-кратния победител в Шампионска лига реши да се довери на неопитен треньор, работил единствено в школата на клуба. Солари съсипа сезона на Кралския клуб, който в последните си пет мача претърпя четири загуби и се сбогува с Купата на Краля, Шампионската лига, а и титлата в Примера дивисион, където вече изостава с цели 12 точки от Барселона. 

Пропадането на Реал започна с домакинската загуба от Жирона (1:2), след която играчите на Солари рухнаха психически, а той така и не успява "да ги изправи на крака". Очакванията са много скоро Моуриньо да се завърне на "Сантяго Бернабеу". Португалецът, на когото в Манчестър Юнайтед намериха идеален заместник - смелчагата Солскяер. И тепърва феновете на славния английски клуб ще скандират: "Оле, Оле, ДявОЛЕ!".
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ