Ливърпул победи Манчестър Сити с 1:0 в последен мач за 2016 г. в английската Висша лига. С успеха момчетата на мениджъра Юрген Клоп са втори във временното класиране с 43 точки. Лидерът Челси е с 49, а третият Ман Сити има 39.

Срещата започна перфектно за „червените“, които поведоха още в 8-ата минута. Жорджиньо Вайналдум засече по отличен начин с глава брилянтно центриране от лявото крило на Адам Лалана и прониза безпомощния Клаудио Браво – 1:0! Това беше гол №180 за Ливърпул в домакинствата на този съперник.

След първоначалното домакинско надмощие играта се изравни и гостите погледнаха по-смело напред.

Феновете на „Анфилд“ пък се скъсаха да освиркват бившия си любимец Рахим Стърлинг, който сега е при „гражданите“.  

Второто полувреме започна вихрено и двата тима си размениха по една опасна атака, а при тази на домакините Клайн се озова на чиста позиция в наказателното поле, но не успя да отправи удар. 

След малко повече от час игра след грешка в отбраната на Сити топката попадна в Де Бройне, който стреля, но шутът срещна тялото на противников играч. 

Последният шанс за гол в мача се откри отново пред белгиеца. В 78-ата минута той опита удар, топката рикошира в защитник и Миньоле с мъка изчисти в корнер.

В последните 5-6 минути Пеп Гуардиола заигра вабанк, сменяйки капитана Сабалета с Навас. Дори и с трима в атака за гостите обаче беше трудно да стигнат до пеналта на Ливърпул.

Това беше четвърта загуба за Сити от началото на първенството.

Юрген Клоп пък записа четвърта победа в треньорските си сблъсъци с Гуардиола. Балансът от дербитата между двамата вече е 4-1-4. 

Ливърпул вече в 16 поредни мача няма загуба като домакин от Сити. 

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА