Уест Хям детронира носителя на трофея в последните четири сезона Манчестър Сити с 5:3 след дузпи и се класира за 1/4-финалите в турнира за Купата на Лигата. В редовното време резултатът бе 0:0, а при изпълненията от бялата точка само Фил Фодън изпусна първата дузпа за "гражданите". В предишния кръг „чуковете“ отстраниха Манчестър Юнайтед с 1:0 на „Олд Трафорд“, а сега елиминираха и градския съперник на "червените дяволи".

Футболистите на Хосеп Гуардиола доминираха в Лондон, но нямаха късмет в завършващата фаза, след като Алфонс Ареола отрази удари на Рахийм Стърлинг, Коул Палмър, Нейтън Аке и Риад Марез през първата част.

След почивката гостите продължиха да са по-активни и да създават повече положения пред вратата на "чуковете", но Коул Палмър, Кевин Де Бройне, Марез и Джон Стоунс бяха отчаяни от намесите на Ареола. Аарън Кресуъл и Томас Соучек пропуснаха най-изгодните възможности за домакините.

В крайна сметка се стигна до дузпи, при първите от които Марк Ноубъл вкара за "чуковете", а Фил Фодън веднага след това сгреши. До края на изпълненията от бялата точка нямаше пропуски, като за домакините се разписаха Джаред Боуен, Крейг Доусън, Аарън Кресуел и Саид Бенрама, а точни от "гражданите" бяха Жоао Кансело, Габриел Жезус и Джак Грийлиш.