Уест Хям направи зрелищно 2:2 при визитата си на Борнемут в среща от седмия кръг на английската Висша лига и се изкачи до третата позиция, доближавайки се само на точка от шампиона Манчестър Сити, на който му предстои гостуване срещу Евертън.

Андрий Ярмоленко (10) изведе „чуковете“ напред в резултата, но „черешките“ направиха пълен обрат. Джошуа Кинг (17) изравни след пас на Нейтън Аке, а след това сам асистира на Калъм Уилсън (46) за 2:1. Аарън Кресуел (74) пък донесе точката за лондончани след подаване на Фелипе Анердерсон.

По същото време Тотнъм надви у дома Саутхемптън с 2:1 и се доближи на 2 точки от шампиона Манчстър Сити. Ндомбеле (24) даде преднина на „шпорите“ след пас на Хьон-Мин Сон, а Дани Ингс (39) изравни при числен превес на терена, след като в 31-ата минута Серж Орие бе изгонен с втори жълт и червен картон, оставайки домакините в намален състав. Радостта на „светците“ не бе дълга, тъй като голмайсторът на домакините Хари Кейн (43) се разписа за 2:1 след асистенция на Кристиан Ериксен. След почивката гостите бяха по-активни, а играта на лодончани не вървеше. Уго Лорис отрази с мъка удар от фаул на Уард-Проус, а до края на мача „светците“ нямаха късмет да изравнят.

След тези резултати Уест Хям се изкачи до трето място с 12 точки, а Тотнъм е четвърти с 11, колкото има и Борнемут на седмата позиция. Саутхемптън е 14-и със 7 точки.

ВИСША ЛИГА, СЕЗОН 2019/20 – КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ