Уест Хям спечели с 2:1 гостуването си на Лутън и оглави временното класиране във Висшата лига. Новакът в елита пък вкара исторически първи гол сред най-добрите на стадиона си "Кенилуърт Роуд", но той не беше достатъчен срещу "чуковете". 

Възпитаниците на мениджъра Дейвид Мойс записаха трета поредна победа и събраха 10 точки. "Чуковете" все още не познават вкуса на поражението в новото първенство. 

Гостите взеха инициативата още от началото на мача и показаха, че преследват победата на всяка цена. В 37-ата минута Джаред Боуен се разписа с глава след центриране на Лукас Пакета и Уест Хям поведе.

В 85-ата Курт Зума подпечата успеха на "чуковете", вкарвайки за 2:0 за тима на Мойс.

Домакините действаха предимно на контратака, но въпреки това, през първата част успяха да стигнат до цели осем удара към вратата на лондончани, но нито един от тях не бе точен. Единственият изстрел в рамките на вратата дойде в 92-ата минута, когато Мадс Андерсен се разписа, за да оформи крайния резултат - 1:2. 

Двубоят бе с историческа стойност за Лутън, тъй като бе първата среща на "шапкарите" на стадиона им "Кенилуърт Роуд" във Висшата лига.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!