Феновете на Ливърпул вдигнаха мерника на мениджъра на тима Юрген Клоп и поискаха той да бъде изгонен след снощното срамно поражение с 2:5 от Реал (Мадрид) в Шампионската лига.

Тимът му поведе с 2:0 за по-малко от четвърт час, но претърпя катастрофа на терена, което вбеси феновете.

От социалната мрежа "Туитър" регистрираха сериозно нарастване на публикациите, които включват три думи - Ливърпул, Клоп и уволнен.

Според медиите на Острова напрежението сред феновете се е пренесло и в ръководството на мърсисайдци, в което вече се чуват коментари, че тимът е твърде предвидим, а Клоп се е изчерпал.

Очаква се обаче германецът да не бъде изгонен, а да се говори с него сам да подаде оставка.

Ръководството на Ливърпул е започнало да обмисля варианта за смяна на мениджъра Юрген Клоп, твърди пресата във Великобритания. На "Анфийлд" отчитат, че отборът е станал прекалено предвидим и се нуждае от промяна и освежаване. Шефовете на Ливърпул обаче няма да уволнят германеца, тъй като го уважават прекалено много и ще му предложат сам да подаде оставка.

Започнаха и спекулациите в местните медии за това кой да наследи Клоп. Според едни настоящият треньор на Байерн (Мюнхен) Юлиан Нагелсман е идеалният кандидат, докато други лансират Томас Тухел, Луис Енрике, Маурисио Почетино и Зинедин Зидан.  
 
Юрген Клоп оглави Ливърпул през октомври 2015 година. Под негово ръководство "червените" спечелиха по веднъж Шампионската лига, Висшата лига, купата на Англия, купата на Лигата, Суперкупата на Европа и Световното клубно първенство. Тимът загуби още два финала в Шампионската лига, един в Лига Европа и два пъти финишира втори в първенството.