Ливърпул официално се разделя с Даниел Стъридж и Алберто Морено, които са с изтичащи договори. Новината беше потвърдена от "мърсисайдци" на официалния сайт на клуба. 

Стъридж премина на "Анфилд" през януари 2013 година от Челси и успя да вкара 67 гола в 160 мача за Ливърпул. Нападателят имаше доста контузии, които в крайна сметка ограничиха мястото му в състава на Юрген Клоп.

Испанецът Морено акостира в на "Анфилд" през август 2014 година от Севиля и имаше период, в който бе един от най-важните футболисти на отбора, но през последния сезон имаше по-скоро периферна роля в тима.

За годините си в клуба Морено изигра 141 мача и вкара 3 гола.

Мениджърът Юрген Клоп не пропусна възможността да изкаже благодарността си към тях. "Смятам, че Даниел си заслужи правото да бъде приеман за един от великите футболисти в новата история на Ливърпул. Той дойде в клуба в момент, когато се опитвахме да изградим отбора наново и да се върнем сред най-силните. Някои от отбелязани от него попадения се оказаха много важни за Ливърпул. Стъридж е един от играчите с най-добър завършващ удар, които съм виждал. Той забива голове, за които си казваш, че са невъзможни. Както мнозина от състезателите в тима, така и Даниел трябваше да бъде търпелив и да помага, когато се налагаше. Но дори и през този сезон ролята му беше важна", коментира Клоп.

"Алберто е човек, чиято същност се вижда на терена. Той е жизнен, кипи от енергия и винаги е позитивен към нещата. Изключителен характер, който винаги е гледал да се раздава в името на отбора", коментира Клоп за Морено.