Легендарният мениджър на Арсенал Арсен Венгер приключи с победа работата си като мениджър на клуба. Лондончани спечелиха с 1:0 при гостуването си на Хъдърсфийлд и изпратиха французина. Той призна, че се чувства тъжен след края на 22-годишен труд при "артилеристите", но призна, че раздялата не е неочаквана.

"Разбира се, че е много емоционално след 1235 мача за един и същ клуб. За да се насладя на момента, трябваше да спечелим. Победите ме правят щастлив и момчетата го направиха. Беше добър ден за всички, тъй като и Хъдърсфийлд остава в елита", сподели развълнуваният Венгер след срещата. Той си тръгва след 22 години начело на "артилеристите"

Дали чувствам облекчение? Не, тъжен съм. На някакъв етап трябваше да свърши. Пожелавам успех на всички. Феновете бяха страхотни до края. Пожелавам всичко най-хубаво на клуба. Ще остана фен на Арсенал", допълни той.

Специалистът призна, че няма да му е лесно да се адаптира към новата реалност: "Ще бъде трудно, разбира се, но ще трябва да се справя с това." 

"Мисля, че имах влияние върху клуба като цяло. Клубът е в силна позиция, има нов стадион, нов тренировъчен център и нови играчи. Спечелихме 3 титли на Англия, направихме серия от 49 поредни мача без загуба. Горд съм и от това, че спечелихме седем Купи на Англия. Виждам бляскаво бъдеще за моя наследник, защото в отбора има качество. Има нужда от някои допълнения. Ако бъдат направени, мисля, че ще се бори за титлата", коментира още той.

Венгер намекна, че го очаква ново предизвикателство: “Със сигурност ще остана във футбола. Дали като мениджър или не… Пристрастен съм и не мисля, че мога да бъда излекуван.”

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА