Висшата лига на Англия определено е футболното първенство, което се очертава като най-интересното през този футболен сезон. Ако шампионите на Испания, Италия и Германия остават в голяма степен предвидими, нещата в Англия, както обикновено, се развиват по своя, уникална логика. В средата на сезона сме, а поне четири отбора все още имат повече или по-малко напълно реални шансове за титлата.

А в началото нищо не предвещаваше това…

Какво се случва?

Очакваната доминация на Ливърпул се случи, но с началото на 2021 г. нещата се промениха. Ако драматичната загуба от Манчестър Юнайтед в турнира за Купата на ФА, която отряза амбициите на отбора за местен дубъл, не беше чак толкова невероятна, загубата от Бърнли за първенството определено беше неочаквана. Нещо повече, тя беше поредната среща, в която се видяха явните проблеми на Ливърпул в защита след тежката контузия на Ван Дайк, необяснимо колебливата средна линия и яловото напоследък нападение.

На този фон и сякаш противно на здравия разум, вечният съперник Манчестър Юнайтед прогресира и дори дръпна на 6 точки от Ливърпул начело в класирането, съгражданите им от Сити сякаш отново намериха краката си, а Тотнъм на Жозе Моуриньо и Лестър на Брандън Роджърс никога не остават далеч назад. Дори градският съперник на шампионите Евертън бележи очевиден прогрес, макар и с такова темпо, че евентуално ще може да пожъне резултатите от него чак догодина.

На другия полюс са Челси и Арсенал. След добрия старт, сините от Западен Лондон затънаха в поредица от посредствени мачове срещу отбори от дъното на таблицата и загуби от преките съперници за място в четворката в класирането, която логично кулминира с уволнението на Франк Лампард от треньорския пост. За феновете на Арсенал сезон 2020-2021 се заформя като поредния, който биха искали бързо да забравят. Изглежда, еуфорията от свежия полъх в играта от първите мачове на тима с Микел Артета начело вече отдавна е преминала и по едно време дори бе заменена от тъжни мисли за риска от изпадане от Висшата лига.

Така че, макар всеки любител на футбола да е наясно, че в първенството на Англия може да се случи практически всичко, този сезон на лигата наистина се превръща в особено предизвикателство за всеки любител на спортните залагания.

Специални предложения за наистина специална лига

И точно в този момент, WINBET предлага своите Специални залози за Висшата лига – събития и пазари без аналог сред родните букмейкъри и с наистина атрактивни коефициенти. Тези специални предложения се обновяват преди всеки кръг от английското първенство и могат да бъдат открити в секция Спорт на сайта на платформата winbet.bg. Първите специални събития обхващат мачовете от предстоящия 20-ти кръг на лигата, които са предвидени да се проведат между 26 и 28 януари.

Още от пръв поглед става ясно, че това са предложения, които напълно отговарят както на чара, така и най-добрите традиции на Висшата лига – нестандартни и необичайни, но и достъпни както за познавачи, така и за начинаещи.

Специални предложения, специални правила

Заради спецификата на тези специални предложения обаче се налагат и някои специални правила.

Но да започнем с (относително) най-лесното – залози за общ брой отбелязани голове в кръга, показани картони и корнери. За всяко от тези събития, WINBET предлагат единствено фиксирани залози за „над“, което доста улеснява решенията на играчите, а привидно ограниченият избор се компенсира с доста приятни коефициенти. Тук всичко е доста ясно.

Предложенията на WINBET за голмайстори в специалните залози за Висшата лига на Англия са особено любопитни. Любопитни са защото групи от по трима играчи от различни отбори са събрани в „тройки“ от които букмейкърът очаква да отбележат общо над 3.5 гола в мачовете на своите отбори. Така например, Бруно Фернандес (Манчестър Юнайтед), Мохамед Салах (Ливърпул) и Рахим Стърлинг (Манчестър Сити) формират една от тези тройки като коефициентът ако те отбележат общо над 3.5 гола е 2.75. Няма никакво значение кой играч точно колко гола е отбелязал. Важно е да се знае обаче, че ако направите залог за тази „тройка“ футболисти, залогът остава валиден дори ако само един от тези трима играчи влезе в игра за своя тим и се отменя само ако никой от тях не вземе участие в мача си. Иначе казано, ако например Салах и Стърлинг навехнат глезен на тренировка и отпаднат от групата за мача, ще трябва да разчитате Фернандес да вкара 4 гола, за да може залогът ви да „излезе“.  

По подобен начин, WINBET предлагат и специални пазари за общ брой голове, отбелязани от групи от отбори. Например, едно от предложенията е Ливърпул, Челси и Лестър да вкарат общо на 6.5 гола в своите мачове. И в този случай, залогът остава валиден дори срещите на два от включените в групата отбори да бъдат отменени по някаква причина и се отменя, ако никой от отборите не изиграе своята среща.

Последното (но не и по важност) специално предложение на WINBET за Висшата лига е предположение за най-резултатен отбор. Тук специфичното е, че е посочен списък от седем отбора, обхванати от събитието, тоест търси се най-резултатния за кръга тим от посочените, а не изобщо сред отборите във Висшата лига. Така например, дори Кристъл Палас да вкарат 6 гола на Уест Хям, това няма да има значение за вашия залог, тъй като „орлите“ не са включени сред отборите в специалното предложение.

Dead Heat 

От пръв поглед става ясно, че в някои от тези специални събития е напълно възможно да има повече от един „верен отговор“. Така например, напълно възможно е два или няколко отбора да бъдат най-резултатни за кръга. В такъв случай, влиза в сила т. нар. правило dead heat, в който печалбата се разпределя сред всички печеливши селекции. Например, ако потребител на winbet.bg заложи 20 лв., че Манчестър Юнайтед ще отбележат най-много голове в кръга при коефициент 3.00 и отборът вкара 3 гола, но Ливърпул отбележат също толкова, тогава печалбата на играча ще бъде 30 лв., тъй като ще бъде разделена между Юнайтед и Ливърпул.

Нещо друго?

Всъщност, да. За специалните събития за Висшата лига от WINBET се допускат само единични залози на стойност до 50 лв. Също така, можете да поставите само по един залог на всяко събитие.Всеки пазар е предвиден за даден времеви период и събития от кръга, случили се извън този период  нямат отношение за уреждането на залозите.

И, това е. Ако харесвате и познавате Висшата лига на Англия, специалните предложения на WINBET са точно за вас. Време е да приложите своите познания в собствена полза. Или поне да изпробвате късмета си в най-нестандартните залагания за най-непредвидимата футболна лига на континента.