Третият в Англия Челси победи само с 1:0 в домакинството си на изпадналия от Висшата лига Норич в мач от 36-ия кръг. В герой за "сините" от Лондон се превърна Оливие Жиру, който се разписа секунди преди почивката. 

Футболистите на Норич не застрашиха по никакъв начин вратаря на Челси Кепа Арисабалага и заслужено възпитаниците на Франк Лампард записа петата си поредна победа на "Стамфорд Бридж". След нея "сините" събраха 63 точки и заемат третото място, с 4 повече от Лестър и Манчестър Юнайтед, които имат по 59 т. "Канарчетата" пък остават последни в класирането с 21 точки.
 
До края на сезона Челси има гостуване на шампиона Ливърпул на 22 юли и в последния кръг (пет дни по-късно) приема Уулвърхемптън.

Футболистите на Лампард стартираха агресивно срещата с Норич. В третата минута Аспиликуета пропусна да открие резултата. След това шансове имаха още Пулишич, Вилиан и Оливие Жиру, но Тим Круул не позволи да му бъде вкаран гол. 

В 36-ата минута Пулишич овладя отлично в наказателното поле на гостите, нанесе удар, Круул леко закачи топката, а тя срещна напречната греда и излезе в ъглов удар. След неговото изпълнение Курт Зума засече с глава покрай левия страничен стълб. Натискът на домакините даде резултат секунди преди почивката. В третата минута на добавеното време Пулишич центрира в наказателното поле, където Жиру с глава отбеляза за 1:0. 

И през втората част "сините" изцяло доминираха. Вилиан и Аспиликуета пропуснаха нови шансове. В 75-ата минута Жиру овладя на границата на наказателното поле и елегантно копна топката към нахлуващия на скорост Пулишич. Американецът стреля от малък ъгъл, но Тим Круул отново се намеси решително.

В 84-ата минута Жиру прати топката на сантиметри покрай лявата греда, а малко преди края Круул спаси удар от фаул на Вилиан и срещата приключи само 1:0. Именно стражът на Норич с отличните си намеси не позволи на "сините" от Лондон да постигнат по-изразителна победа.

АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА - 36 КРЪГ

14 юли (вторник)
Челси - Норич 1:0

1:0 Оливие Жиру (45+3)

15 юли (сряда)
20:00 часа Бърнли - Уулвърхемптън
20:00 часа Манчестър Сити - Борнемут
20:00 часа Нюкасъл - Тотнъм
22:15 часа Арсенал - Ливърпул

16 юли (четвъртък)
20:00 часа Евертън - Астън Вила
20:00 часа Лестър - Шефилд Юнайтед
22:15 часа Кристъл Палас - Манчестър Юнайтед
22:15 часа Саутхемптън - Брайтън

17 юли (петък)
22:00 часа Уест Хям - Уотфорд

КЛАСИРАНЕТО ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА