Втородивизионният немски тим РазенБалшпорт Лайпциг, стремящ се към промоция в Бундеслигата, бил близо до привличането на голмайстора в момента на Лестър Джейми Варди преди две години. Германският тим обаче отказал да го взема заради възрастта му, която тогава била 27 години. Това разкри спортният директор на РБ Лайпциг Ралф Рангник.

„Търсехме варианти за атаката и имахме голямото желание да подпишем с Джо Гомес, който впоследствие избра Ливърпул, и ние летяхме с агента му от Лондон към Лайпциг. Тогава мениджърът ми каза: "Жалко, че сте толкова радикални и купувате само играчи под 24 години, тъй като аз имам един подходящ за вас. Гарантирам ви, че той скоро ще стане национал, но проблемът е, че е на 27 години, освен това изкара известно време в затвора след малък бой. Аз казах тогава: "Не, той е на 27 г., ние такива не взимаме"”, спомня си Рангник пред „Билд”.

От началото на сезона Варди има 22 гола в 34 мача за „лисиците” и най-вероятно ще попадне в състава на Англия за Евро 2016 във Франция от 10 юни до 10 юли. 

 Резултати, програма и класиране в Англия - ТУК !!!