Мениджърът на Лестър Брендън Роджърс потвърди, че трима от футболистите на тима са със симптоми на коронавирус и са изолирани. По-рано днес се появи информация, че всички играчи на отбор от Висшата лига са тествани за COVID 19, а сега стана ясно, че това са „лисиците“.

“В нашия отбор има няколко футболисти, проявили симптоми и признаци на коронавирус. Следвахме нужните процедури и взехме предпазна мярка – те бяха изолирани от останалите ни състезатели. Клубът ни има фантастичен медицински екип, който се грижи за играчите и щаба. Знаем за какво да внимаваме. Надяваме се мачът с Уотфорд да не бъде отложен, което ще е жалко. Все пак на първо място е здравето на хората”, коментира Роджърс.

Ако утре резултатите на тримата футболисти се окажат положителни, гостуването на Лестър срещу Уотфорд в събота от 14:30 часа българско време със сигурност ще бъде отложено. От друга страна това ще наложи огромен натиск над Висшата лига, която все по-усилено е призовавана да последва примера на Серия „А“ и Примера дивисион и да преустанови първенството си.

Както е известно, днес изтича карантина на Арсенал, на която играчите бяха подложени заради контактите със заразения президент на Олимпиакос Евангелос Маринакис по време на мач от Лига Европа.