Английското правителство днес ще заседава, за да въведе правила за провеждане на футболните мачове в страната в условията на пандемията от коронавирус. Целта е да се ограничи разпространението на заболяването.

Авторитетният в. „Таймс“ разкрива част от правилата, които ще бъдат наложени за футболните мачове във Висшата лига. Най-вероятно срещите във всички дивизии ще се играят по програма, но пред празни трибуни.

Всички притежатели на сезонни билети за двубоите от Висшата лига или притежатели на пропуски за единични срещи от сезона ще получат възможността да гледат безплатно мачовете от домовете си. Футболни двубои няма да бъдат излъчвани в традиционните спортни барове, за да се избегне струпването на много хора в затворени пространства.

Както е известно, вчерашният мач между Манчестър Сити и Арсенал беше отложен, след като играчите на „артилеристите“ се оказаха под карантина. Причината за това е, че част от тях и някои от ръководителите на клуба са контактували отблизо със собственика на Олимпиакос и Нотингам Форест Евангелос Маринакис.

Интересното е, че на нито един футболист на Арсенал не е правена проба за коронавирус. Хората, които са били в непосредствен контакт с Маринакис, са изолирани. Останалите играчи вчера са провели нормална тренировка.

14-дневният срок на карантина за „топчиите“ изтича днес, а в събота тимът се очаква да гостува на Брайтън, както е по програма. В същото време тестове за заразата са направени на всички играчи на Олимпиакос и Нотингам Форест. Пробите са били негативни.