Манчестър Юнайтед представи официално новото си попълнение Расмус Хойлунд. 20-годишният датски нападател беше закупен за 64 милиона паунда плюс още десет под формата на бонуси от Аталанта. Той прекара само един сезон в италианския тим, където записа 9 гола в 32 двубоя в Серия "А". 

Хойлунд подписа с "червените дяволи" за 5 години с опция за допълнителен сезон. Днес той излезе на терена на “Олд Трафорд” преди контролата с Ланс, за да бъде представен на публиката. 

Хойлунд се превръща в третото ново попълнение на тима на Ерик тен Хаг след Андре Онана и Мейсън Маунт.

"Много съм развълнуван от тази възможност да превърна мечтата си в реалност и съм решен да се отплатя за вярата, която клубът показа към мен. Аз съм в началото на кариерата ми, но знам, че съм готов да направя следващата крачка и да заиграя в тази група от играчи на най-високо ниво. Веднъж след като говорих с мениджъра, знаех, че това е подходящото място за моето развитие и да се насладя на работата с най-добрите треньори в света. С тяхна помощ съм готов да постигнем страхотни неща с моите нови съотборници и този специален клуб", коментира Хойлунд.