Първото за сезона издание на битката за Манчестър приковава вниманието. На митичния "Олд Трафорд" един срещу друг от 14:30 часа излизат Юнайтед и Сити, а дербито е очакваното с огромен интерес, като ще може да го гледате директно с картина в БЛИЦ СПОРТ.

Сблъсъкът, който ще се състои днес е още по-интригуващ заради дългоочаквания треньорски дуел между Жозе Моуриньо и Хосеп Гуардиола. И за двамата мениджъри това ще е първо по рода си дерби на Манчестър, тъй като поеха постовете съответно в Юнайтед и Сити през лятото. И докато за Моуриньо атмосферата на английския футбол е добре позната, то не може да се каже същото за Гуардиола, направил име начело на Барселона и Байерн. Днес на "Олд Трафорд" ще се решава не само кой от отборите е най-най - Юнайтед или Сити, а и кой мениджър ще надхитри другия в големия спор между португалеца и испанеца.

Освен това първото издание на битката за Манчестър се превърна в най-скъпото във футболната история дерби, измествайки от първото място Ел Класико между Реал (Мадрид) и Барселона от миналия сезон.

Моуриньо и Гуардиола, които бяха съперници преди години и в Ел Класико съответно като наставници на Реал и Барса, ще разполагат този път с титулярни състави на обща стойност близо 700 милиона паунда за историческия сблъсък на „Олд Трафорд”. „Скай Спортс” изчисли, че очакваните 22-ма на терена в дербито на Манчестър са на обща стойност 685,7 милиона паунда (366,3 млн. на Юнайтед и 319,4 на Сити).

Толкова много талант ще има на терена на „Олд Трафорд“ днес. Като че ли за този мач преди много години е измислен и прякорът му – Театърът на мечтите.

През лятото Юнайтед счупи всички трансферти рекорди – взе Пол Погба за 89 млн. паунда (105 млн. евро). Сумата дори е по-висока, защото в тази сметка не се включва комисионата на мениджъра Мино Райола. С френския национал общата цена на очаквания титулярен състав на „червените дяволи“ достигна 366,3 млн. лири. В това число дори не е Златан Ибрахимович, дошъл като свободен агент. Но с тлъста заплата от 260 000 паунда седмично.

През лятото Гуардиола не се поколеба да хвърли 168 млн. лири за Джон Стоунс, Лерой Сане, Илкай Гюндоган, Габриел Жезуш, Клаудио Браво и Нолито.

И двата отбора направиха силен старт във Висшата лига, записвайки по три победи в първите си три мача. Днес задачата им е да покажат кой е господар на Манчестър.

Сити няма победа над Юнайтед вече близо две години, а за последно взе успех на "Олд Трафорд" през 2013-а. Задачата на "гражданите" да нарушат негативната серия изглежда трудна, тъй като излизат без голямата си звезда Серхио Агуеро, който беше наказан за три мача от ФА.

Вероятни състави:

юнайтед_1.jpg
Манчестър Юнайтед: Давид Де Хеа, Антонио Валенсия, Бейли, Блинд, Шоу, Пол Погба, Маруан Фелайни, Хуан Мата, Уейн Рууни, Антони Марсиал, Златан Ибрахимович
Контузени: няма
Под въпрос: Лингард, Мхитарян
Наказани: няма

Резултат с изображение за manchester city
Манчестър Сити: Клаудио Браво, Пабло Сабалета, Джон Стоунс, Николас Отаменди, Гаел Клиши, Кевин Де Бройне, Фернандиньо, Давид Силва, Рахим Стърлинг, Лерой Сане, Нолито
Контузен: Компани
Наказан: Серхио Агуеро

Баланс: 171 мача, 71 победи за Юнайтед, 51 равенства, 49 победи за Сити
Баланс на "Олд Трафорд": 77 мача, 33 победи за Юнайтед, 26 равенства, 18 победи за Сити

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!