Манчестър Юнайтед победи като гост Манчестър Сити с 1:0 на „Етихад” в градското дерби от 31-ия кръг на английската Висша лига и доближи на точка съперника си, който заема четвърто място във временното класиране.

Победният гол за „червените дяволи” падна в 18-ата минута, когато 18-годишният нападател Маркъс Рашфорд получи пас от Хуан Мата, след което се подигра с аржентинския бранител Мартин Демикелис и преодоля вратаря Джо Харт.

В 45-ата минута Рашфорд отново се подигра с Демикелис. Нападателят беше съборен в наказателното поле, но реферът ощети Юнайтед и не отсъди дузпа в полза на "червените дяволи".

„Гражданите” търсеха изравняването до края на мача, но така и не съумяха да се справят със сгъстената отбрана на Юнайтед и стража Давид де Хеа. В 66-ата минута Яя Туре центрира отдясно и Серхио Агуеро с глава нацели левия страничен стълб на вратата.

След успеха си Манчестър Юнайтед остава на шеста позиция с 50 точки, но е само на точка от четвъртото място, заемано от Манчестър Сити, който изостава на 15 точки от лидера Лестър. Между тях също с 50 точки е Уест Хям, който има по-добра голова разлика от „червените дяволи”.

 Резултати, програма и класиране в Англия - ТУК !!!