Юношите на Левски Стефан Гаврилов и Преслав Боруков дебютираха за Шефилд Уензди с победа. Централният полузащитник и снажният нападател са родени през 2000-ата година, но играха в проверката на набор 1999 срещу Моркамб, която беше спечелена с 2:1 от младите надежди на "кукумявките".

От вчера Стефан и Преслав заедно със съотборниците си са на едноседмичен лагер в Хоуксхед Лейк - регион Къмбрия, а на 16 юли имат насрочена контрола с Нюкасъл Юнайтед. Срещата ще се играе на базата на "свраките" от 12:00 часа местно време.

Здравите тренировки на юношите на Шефилд Уензди са съчетани с медицински изследвания, както и с проверка на кръвните картини. Двамата юноши на Левски получиха и индивидуален фитнес план, както и специален хранителен режим. Днес пък отборът замина за разпускащо състезание с кану в езерото.

16-годишните юношески национали на България преминаха от Левски в Шефилд Уензди през юни с активното участие на мениджъра Антъни Раво от компанията Скаутинг тийм. "Сините" получиха финансова компенсация от англичаните, а чакат процент и от следващи трансфери на двамата.