Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп избухна срещу ръководството на ФА (Футболната асоциация) в Англия и отговори на критиците си за решението да не води тима на "Анфийлд" в преиграването срещу третодивизионния Шросбъри от четвъртия кръг на турнира ФА Къп. Двата отбора завършиха първия мач 2:2 и оставиха всичко да се реши в преиграване на 4 февруари, а Клоп заяви, че отново ще пусне юношите, след като отдавна е предупредил титулярите, че ще получат почивка. Поради тази причина германецът е застрашен дори от глоби от ФА, но в същото време той получи подкрепа и от мениджъра на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола.

"Още преди три седмици реших кога точно да бъде почивката ни, базирайки се на писмо, което получихме през април 2019 година. Не искам въобще да влизам в дискусии. Ако хората смятат, че съм мързелив само защото няма да бъда там, не мога да променя мнението им, а и не искам. Аз се чувствам отговорен за играчите си. Не съм човек на революциите. Ако реагираме, както винаги и решим да го направим, нищо във футбола няма да се промени", сподели Клоп.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

ФА настоя всеки клуб да се съгласи с програмата на ФА Къп, но още тогава се появи съмнение, че не всички ще се съгласят. "Нямам идея кой човек кой клуб е представлявал, но от ФА казаха, че всички са се съгласили. Няма никаква отговорност. Нито от клуб, нито от треньор, нито от спортен директор, а трябва да се поеме такава. Ситуацията трябва да се промени, иначе догодина ще сме в същото положение. Искаме да продължим напред в турнира, това е целта ни, няма да се откажем, но аз трябва да взема решение относно ситуацията. ФА къп опита да измести мачовете по средата на седмицата, за да намали интензитета на сезона. Може би от клуба ни са забравили да откажат на това предложение. Дадоха ни две седмици, а дори не беше ясно коя точно. Не може да имаш два дни да се подготвиш за мач от ШЛ. Разбира се, но това ще доведе до неразбирателство. Не мога просто да се появя за два дни, те се нуждаят от треньор и това е Нийл Кричли. Да, ще бъде по-лесно, ако кажа, че ще бъда там, всички ще бъдат щастливи, но това ще бъде лъжа", добави германецът.

„Приемаме програмата на всички турнири, приемаме да играем на всеки два или три дни, но моля Ви, не казвайте на мениджъра какъв състав да избере. Отборите ни ще бъдат там, но не ни казвайте с кои играчи да играем в мачовете”, сподели пък Гуардиола в подкрепа на своя колега.