Нападателят на Дарби Каунти Уейн Рууни коментира спирането на първенствата заради коронавируса в седмичната си колона в „Таймс“.  Легендата на Манчестър Юнайтед изрази категоричното си мнение, че шампионатите трябва да завършат, дори това да стане в края на 2020 г.
 
"Ливърпул е готов за първа титла от три десетилетия, а Лийдс и Уест Бромич - за изкачване във Висшата лига. Това трябва да бъде позволено да се случи, дори ако означава изместване на сезон 2020/2021. Ако сезонът приключи сега, ще има много правни спорове", каза Рууни. 

"Светът е изправен пред сериозно изпитание и футболистите не са изключение. Футболът е това, за което всеки си мисли, когато се събужда сутрин, особено във Великобритания. Но сега той трябва да отстъпи. Taзи криза е много по-голяма от футбола", подчерта бившият английски национал.
 
34-годишният Рууни изключва възможността сезонът да се доиграе при закрити врата. "Да се играят мачове без фенове, за мен е неприемливо. Ще ми бъде неудобно да играя, знаейки, че хората някъде умират или боледуват, а ние отвличаме вниманието на работниците. И още нещо - дори и без публика, на мачовете идват лекари и полицаи - защо да бъдат на стадионите,  когато някъде другаде имат нужда от тях", добави Уейн Рууни.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!