Халфът на Челси Матео Ковачич е под карантина след положителен тест за коронавирус и ще пропусне последната среща на тима от Шампионската луга срещу Зенит (Санкт Петербург). Новината потвърди мениджърът на европейския клубен шампион Томас Тухел.

Хърватският халф има пет асистенции този сезон и се завърна в турнира за първи път през октомври, след като контузия го извади от последните осем мача на Челси във всички турнири.

"Матео беше на тренировка вчера с голяма усмивка и беше истинско удоволствие да го имам отново в тима, но той даде положителен тест днес за КОВИД-19 и е в изолация", каза Тухел пред репортери преди мача в сряда.

"Бях наясно, че това с COVID-19 може да се случи и не съм доволен не само като мениджър, но и като човек. Но това е реалността в момента, така че трябва да сме готови за адаптиране и осигуряване здравето на хората", добави германският специалист.

Бен Чилуел, Н'Голо Канте, Трево Чалоба и Жоржиньо също са извън състава на лондончани заради контузии. Кай Хавертц накуцваше на полувремето при загубата с 2:3 от Уест Хям във Висшата лига през уикенда, но поднови тренировки днес.

Челси вече се класира за 1/8-финалите на Шампионска лига и има 12 точки в група "H", колкото и Ювентус.