Футболната звезда Мохамед Салах се прояви като истински герой. Лидерът на Ливърпул спаси бездомник от нападение на хулигани.

Инцидентът се е случил на 28 септември, когато египтянинът се прибирал след мача на тима си с Арсенал (3:1), когато на бензиностанция забелязал група от млади мъже да се държи изключително гадно с клошаря.

Салах спрял своето луксозно возило от марката „Бентли“, прогонил хулиганите и дори подарил 100 паунда на бездомника, чието име е Дейвид Крейг.

50-годишният мъж разказва пред „Сън“, че от шест години е без покрив над главата си, след като се скарал със семейството си. Най-често спи в различни пространства до „Анфилд“ - стадионът на Ливърпул.

„Мохамед явно е видял момчетата, които се държаха гадно с мен, обиждаха ме. Те питаха защо не си намеря работа, а прося по улиците. Салах ги прогони с няколко думи и след това изтегли пари от банковия терминал към бензиностанцията. Много съм му благодарен. Той е моят герой. Бих искам да му благодаря и нека знае, че от онзи момент аз съм най-големият му фен“, признава Дейвид.